Tochtwering vernieuwen

Wilt u tochtwering plaatsen of vervangen aan uw woning?

Timmer- en onderhoudsbedrijf Haaksema lost dit graag voor u op!

Tochtwering bespaart energie

Met tochtwering van Ellen in huis kunt u een hoop energie en dus geld besparen. Extra stoken is energieverspilling en daarom geen efficiënte oplossing. In een huis zonder tochtwering bent u geneigd de verwarming een graadje hoger te zetten. Met dorpelprofielen en tochtstrips van Ellen kunt u kieren gemakkelijk en structureel dichtmaken. Tochtwering levert een fijn verwarmd huis op en kan uw gasverbruik verminderen met 80 m³ of € 54 per jaar! (prijspeil 2008). De investering is klein en uw huis weer comfortabel warm. Bekijk het Ellen assortiment en ontdek welke soort tochtwering u kunt gebruiken.

Tochtwering

Tochtwering en het milieu

Goede isolatie en tochtwering vermindert uw energieverbruik en is dus goed voor het milieu. Het dichten van kieren voorkomt onaangename tocht en past bij een goede isolatie. Zorg wel voor voldoende ventilatie, anders wordt de lucht in huis te vochtig. Vochtige lucht voelt immers relatief koud aan, zodat u de neiging hebt de thermostaat hoger te zetten. Bovendien veroorzaakt vocht schimmels. Als u uw huis voorziet van goede isolatie en tochtwering draagt u een steentje bij aan een goed milieu. We gebruiken al veel te veel energie met z’n allen!

Tochtweringprofielen

Voor onze tochtwering service maken we gebruik van de tochtprofielen van Ellen. Dit merk staat voor degelijkheid en duurzaamheid.

Ellen tochtprofielen logo

Voordelen van goede isolatie & tochtwering

Lager gasverbruik

Warmte kan uit de woning ontsnappen via ramen, muren, het dak en de vloer. Als u dat tegengaat door isolatie aan te brengen, hoeft de verwarming minder hard te stoken. Die energiebesparing levert milieuvoordeel op, omdat een lager gasverbruik zorgt voor minder uitputting van fossiele brandstoffen en minder uitstoot van broeikasgassen.

Investeren in isolatie

De meeste investeringen in isolatie verdienen zich terug, want u bespaart daardoor geld op de energierekening. Als uw jaarlijkse gasverbruik bijvoorbeeld afneemt van 2.000 m3 naar 1.000 m3, dan daalt de energierekening met 650 euro per jaar (prijspeil 2012/2013).Vooral in oude(re) huizen valt grote winst te behalen. Een slecht geïsoleerd huis gebruikt per jaar 2.200 m3 gas voor verwarming. Een goed geïsoleerd huis heeft maar 700 m3 gas nodig. Dat scheelt 975 euro per jaar!

Raamisolatie

Raamisolatie folie werken vaak op basis van reflectie en warmte straling. De warmte die van buiten komt wordt teruggekaatst naar buiten, maar zal hierbij wel 2 keer door de binnenste glasplaat gaan waardoor deze toch opwarmt. Er is dus een klein effect. De warmte straling die van binnen komt wordt dan weer teruggekaatst naar binnen. De temperatuur van de binnenste glasplaat zal echter even laag zijn dan voorheen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

BEL GRATIS